Tu e la tua anima


Buna sa va fie inima!
Am primit de la cititorii mei de multe ori intrebarea " De ce nu scrii si altceva,nu doar poezii...un gen epic,dramatic ceva..."
Nu e o idee rea,am sa o aplic pe viitor,cel putin incerc! :D
Ca o introducere, va invit sa cititi o bucatica de suflet,cum imi place eu sa le numesc...e in italiana,dar in dedesubtul ei gasiti si traducerea. Lectura placuta!


C'era una volta - e c'e ancora - un' anima curiosa che vagava per gli spazi infiniti senza trovare un amore dentro il quale tuffarsi. Stava andando alla deriva negli abissi di un mare di noia quando senti pulsare qualcosa. Una luce,fatta di musica. E rimase inebetita da tanta bellezza. Disse solo una parola e si tuffo dentro di te.
Allora vi siete dimenticati tutto e avete incominciato a vivere. Tu e la tua anima.
Per sempre felici e contenti,prometteva l'ultima riga delle favole. Invece siete finiti in una gabbia , e le sue sbarre le ha construite il dolore. Non riuscite piu a stare insieme e neppure a staccarvi. Vi trascinate senza meta sotto il peso dell'infelicita e nei vostri pensieri il futuro assomiglia a un deserto dove la nostalgia prevale sul sogno e il rimpianto sulla speranza.
"Lettrice o lettore,non ti crucciare. Prima o poi - e piu prima che poi- sentirai in sogno una voce di flauto."
"Lei e la tua anima,mica un accidente. Se non te ne innamori,non amerai mai niente!"


A fost odata- si inca mai este - un suflet curios ce hoinarea prin spatii infinite fara a gasi o dragoste inauntrul careia sa se scufunde.
Se indrepta spre originile abisului unei mari de plictiseala cand deodata simti pulsand ceva. O lumina,creata din muzica.
Ramase ametit de atata frumusete. Spuse un singur cuvant si se scufunda in tine. Atunci ati uitat tot si ati inceput sa traiti cu adevarat. Tu si sufletul tau. Pentru totdeauna fericiti si fermecati, promitea si ultima carare a basmelor. Dar in loc de aceasta ati ajuns intr-o colivie , iar barele sale le-a construit durerea. Nu reusiti sa mai stati impreuna si totodata nici sa va desprindeti. Te lasi tarat pe jos fara jumatate, sub greutatea nefericirii si in gandurile voastre,viitorul seamana cu un desert unde nostalgia domina visul si regretele deasupra sperantei.Cititorule sau cititoareo, nu te mira! Mai devreme sau mai tarziu - si mai mult mai devreme decat mai tarziu - vei auzi in vis o voce de flaut :
"El e sufletul tau,doar nu e un accident. Daca nu te indragostesti acum,nu vei mai iubi niciodata nimic! "

Comentarii

Panalu a spus…
Vă mulțumim Spuneți-ne părerea dvs,pentru a ne ajuta să îmbunătățim site-ul. TOATE CELE BUNE PANALU
Anonim a spus…
Mai stergi si tu pozele astea,amice?!?!/:)
Alexandlu™ a spus…
Ai vreo problema cu pozele mele? Cu ce drept ma iei la rost?
Anonim a spus…
Problema?!nicidecum...vreau sa stergi pozele in care ma regasec eu! Restul..sunt detalii ce nu ma privesc l-)
Alexandlu™ a spus…
:)) eram sigur ca esti tu! Femeie,tu nu-mi poti da pace nici acum? Daca vezi c-am trecut peste tine si sunt cu mult mai fericit decat acum un an,de ce nu iti vezi de relatia ta,de viata ta ,cu bune sau cu rele ? P.S. Tu ai sters pozele cu mine? Sau vrei un cd sa le pui ? Te chinuie amintirile,vad! Pe mine nu,si chiar aveam de gand sa le sterg! Adioooo
Anonim a spus…
Doamne ce-ti mai place sa te crezi important!..nu stiu pe care il chinuie amintirile.Cred ca mai degraba pe tine ca tii pozele astea de atata timp!O zi buna micule Eminescu!A..fa bine si sterge "nimicurile astea",micule turnator!
Alexandlu™ a spus…
Ah ce arde orgoliul in tine! Faptul ca inca vizitezi blogul meu si restul amanuntelor ce le afli de ici de colo despre mine,arata ca iti pasa. De ce si pentru ce? Uh ce ciudoasa poti fi! O duminica frumoasa si tie iti doresc!

Postări populare de pe acest blog